grootlichten blijven aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Grande Punto
Type
Grande Punto
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
506
Gepost: 01-05-2018 16:09
Professional

Poxer

Diagnosetechnicus
Vandecasteele
Anders/Overig

Lid sinds: 17-04-2018
1 bijdragen

Beste,

Dimlichten aanleggen en afleggen = ok

Bij de hendel op grootlicht zetten, gaan de grootlichten aan en kunnen onder geen omstandigheden terug uit tenzij men opnieuw opstart.

Gewoon een pinken (flikkeren) met de grootlichten zonder dat je de hendel helemaal op grootlicht trekt gaat dan weer niet.

Alle massapunten ok, geen draadbreuken, alle stekkers ok, alle lampen ok, Bcu check ok geen vocht, zekeringkast onder motorkap check ok geen vocht, alle zekeringen ok, alle relais zijn ok.

Bij uitlezen met Multi ecu scan, kan je de dim en grootlichten aansturen vanaf de laptop, daar gaan de grootlichten wel gewoon aan en uit.. De relais tikken gewoon bij bediening (relais al uitgewisseld blijft hetzelfde)

Als de grootlichten hun ding doen, en dus niet meer uitwillen gaan met de bedieningshendel, en je pinkt links of rechts dan flitst het grootlicht even kort 

Even voor de zekerheid alle connectors ontkoppeld vooraan en achteraan, contact aan en grootlichten inschakelen op het dasch bord komt het blauwe signaal lampje aan en gaat ook niet meer uit ... 

Zit te denken aan de stuurkolom schakelaar (dus de hendel zelf)

Als ze via obd poort wel gewoon te bedienen zijn... niet kunt pinken met de grootlichten (flashen), en met alle connectors los geeft hij het nog aan in het dash bord... 

Iemand suggesties aub

 

Gemeten

12v + massa ok

Uitgelezen met

Multiecuscan (Fiat ecu scan)

Foutcodes

geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.