Aircopomp onvoldoende capaciteit ?

Fiat
Merk / model / type
Fiat Idea Idea
Bouwjaar
2005/8
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Airconditioning

Aantal reacties: 12
Aantal maal bekeken: 351

Gepost: 02-11-2017 14:54
Professional

JPersoons

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 03-06-2016
266 bijdragen

Ik ben bezig met de airco van een Fiat Idea, de klacht was dat de airco het maar heel even doet.

Dus als eerste de airco opnieuw afgevuld. Geen lekkages waarneembaar, dus dit gedeelte is in orde.

Maar nog geen airco, en nu we er op aan het letten zijn; ook geen inschakelende koelvin als je de airco aanzet. De vin werkt wel als de motortemperatuur er om vraagt.

Vervolgens de beide relais van de koelvin (hoge en lage snelheid) losgetrokken, alsmede de drukschakelaar van de airco. Dit genereert foutcodes in het motormanagement. 

En van daaruit de conclusie getrokken dat de koelvin pas inschakelt op het moment dat de drukschakelaar van de airco druk meet. Dus een nieuwe schakelaar er in; geen resultaat.

De koevin nu rechtstreeks aan de accu gelegd om te kijken of de airco het dan wel blijft doen. Dat doet ie, maar alleen als je heel veel toeren maakt met de motor. En dan wordt één leiding aan de pomp een beetje koud, maar de andere bloedheet.

En nu vraag ik me af of ik de pomp moet gaan vervangen of het expansie ventiel? 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.