Inhouden en stilvallen daarna direct weer starten P0191

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Marea
Type
Marea
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/6
Brandstof
Diesel
Reacties
15
Bekeken
545
Gepost: 10-04-2017 11:49
Professional

jcln

Lid sinds: 23-11-2007
98 bijdragen

Deze Fiat Marea Weekend 105 JTD start goed, ook de koude start, loopt direct netjes, geen rook, rijdt perfect alleen bij doortrekken, en dan voornamelijk in zijn 4-de versnelling dan houdt de auto soms in tussen de 3000 / 3500 t/min. en soms slaat de motor geheel af.

Motorstoringslamp gaat dan branden, tijdens uitrollen in versnelling blijft toerenteller en snelheidsmeter aangeven, lampjes gaan branden, probeer je dan direct te herstarten dan wil de motor niet aanslaan, wacht je een paar tellen en je herstart dan dan slaat motor direct aan, storingslamp gaat dan weer uit en auto rijdt weer perfect.

Storing is op te wekken door in zijn 4-de versnelling tussen de 3000 / 3500 toeren te gaan rijden en dan flink gas te geven.

Foutcode P0191 (brandstofdruk regeling) staat dan in foutgeheugen.

Lagedruk is gemeten ook tijdens rijden, staat dan op 2 bar, deze valt weg na stilvallen, als je snel herstart is er direct weer druk in lagedruksysteem maar motor slaat dan nog niet aan, na even wachten klikt het hoofdrelais achter dashboardkast en dan start de motor direct, doorverbinden hoofdrelais heeft ook geen resultaat.

Vervangen : drukregelaar in hogedrukpomp, druksensor op rail, brandstoffilterhuis gewisseld, EGR tijdelijk afgeplugd.

Vanmorgen tijdens proefrit stuk (illegaal) volgas in 5-de versnelling, auto loopt flink door.

Het is net of de regeling in een bepaalt toerenbereik en onder belasting buiten zijn toleranties loopt, schema praat nog over een thermische beveiliging?? Iemand een idee??

 

Gemeten

Lagedruk blijft op +/- 2 bar, spanning blijft op lagedruk pomp, spanning op hoofdrelais.

Uitgelezen met

Snap-on MODIS

Foutcodes

P0191 brandstofdruk regeling

Bijgewerkt door jcln op 10-04-2017 13:59
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken