Instrumenten paneel valt kort weg, + ook.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Punto
Type
Punto
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/12
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
1720
Gepost: 23-03-2016 21:17
Professional

Interceptor

Lid sinds: 17-03-2016
5 bijdragen

Beste mensen,

Van mijn Fiat Punto uit 2004 (facelift model) begint steeds vaker het instrumentenpaneel uit te vallen, maar slechts heel kort. Alles gaat dan ook op zwart.

Nu heb ik gezocht op internet en lees wel dat dit voor kan komen; paneel zelf stuk, slechte massa, slechte stekker verbinding. Massa en stekkers nagezien en zijn goed.

Ik heb echter mijn bedenkingen; als de storing voorkomt, klikt er ook een relais in de relaiskast interieur. Dit is "de grote in het midden" van de kast waar op staat dat er een 50 A zekering in zit.
In de -vrij eenvoudige- HGS data schema's waar ik dan nog bij kan kijk, is dit een "relais 2 +15" en verzorgt dus de + over het contact......maar dat is het dan ook. In de herkenning van de zekeringen en relais zie ik hem alleen, verder niet. Hij staat aangegeven als "K63".

Als ik dat relais er echter uit trek en contact aanzet, doet het paneel het wel gewoon........
Je zou haast zeggen dat er een plus weg valt die de carosserie computer (BCM) van spanning voorziet en door die wegval, alles even de draad kwijt is?
Het relais klikt, dus de aansturing valt weg en niet de hoofdstroom.
Dit alles kan ik helaas niet goed lezen in schema's omdat deze zeer beknopt zijn in HGS voor deze auto en ook meten is een probleem als de storing maar een seconde duurt en random optreedt.

Uitlezen heeft weinig nut; alles heeft daarna wel een storing en allemaal "mem" wat naar mijn idee komt vanwege de spanningswegval.

Nu, sinds kort, gaat het lampje van de stuurbekrachtiging ook aan na de storing maar deze blijft wel werken op de city stand na.

Goed, dit wordt toch een zoekerijtje, maar misschien heeft iemand zoiets al eerder meegemaakt, weet zwakke punten of heeft goede suggesties?
Alle hulp is welkom; ik zie door de bomen het bos even niet meer. Dat heb ik wel vaker als het mijn eigen auto is blijkt. Bij een klant gaat het om de één of andere reden toch anders.

Nogmaals; alle hulp is erg welkom en wordt zeer op prijs gesteld!

Alvast mijn dank.

Gemeten

Geen metingen mogelijk ivm intermitterende storing.

Uitgelezen met

Texa.

Foutcodes

Div "mem" ivm wegvallen spanning.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken