Punto wil niet laden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk / model / type
Fiat Punto Evo
Bouwjaar
2012/1
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Elektronica
Overige problemen

Aantal reacties: 10
Aantal maal bekeken: 279

Gepost: 25-03-2019 21:09
Professional

rizor

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 22-05-2011
31 bijdragen

Beste collega’s,

We hebben hier een fiat Punto die niet op gebruikelijke manier wil laden, voertuig is hier door de ANWB gebracht(voertuig wilde niet starten accu leeg-> dynamo laadt niet)

Dit was een half jaar geleden ook het geval is toen bij de lokale fiat dealer hersteld.(Dynamo revisie met nieuwe poulie en borstels, accu)

Wij hebben als eerste de laadspanning gecontroleerd 12v, massa gecontroleerd. Dynamo uitgebouwd en naar hetzelfde revisiebedrijf gebracht als de lokale dealer. Dynamo getest op de testbank betreft een Linbus aangestuurde dynamo, werkt goed op de bank. Vervolgens dynamo weer gemonteerd maar wil niet laden. Op advies van het revisiebedrijf linbus stekker los genomen -> laagspanning 13.3v vervolgens gaat het accu lampje aan, stuurbekrachtiging werkt dan ook niet.

Op dat moment weer de laadspanning gecontroleerd,(d+ en dynamo werden flink warm) op dit moment meten wij een verlies van 0.6v hierop besloten een nieuwe d+ kabel te monteren rechtstreeks op de dynamo i.p.v. eerst op de startmotor en dan een lus naar de dynamo, hierna is het verlies weg. Alleen wil de dynamo met het stekkertje erop niet laden. 

Wij krijgen de Punto zelf wel aan het laden maar niet op gebruikelijke manier, auto starten en dan heel snel contact uit contact aan zodat de motor blijft lopen. Nu werkt alles zoals het hoort te werken. Ecu stuurt de dynamo aan volgens mijn schema’s.

misschien dat een van jullie een idee heeft wat het mogelijk zou kunnen zijn.

alvast dank 

Roy

 

Gemeten

Spanning accu Laagspanning dynamo Massa Linbus

Uitgelezen met

Autel ms 908

Foutcodes

blue En me regelapparaat defect

Bijgewerkt door rizor op 25-03-2019 21:50
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.