Start probleem en motoruitval

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Punto
Type
Punto
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
6701
Gepost: 18-03-2008 21:30
Professional

maurice1336

Lid sinds: 18-03-2008
3 bijdragen

Mijn Punto 1.4 heeft sinds een half jaar startkuren. Gemiddeld moet ik 3x lang doorstarten voordat de motor aanslaat. (tegen het verzuipen aan)

De accu geeft (ook na vrieskou) ruim 12,5 volt en bij draaiende motor staat er ruim 14,x volt op. De startmotor draait volle toeren. Het lijkt alsof de eerste cilinder niet tot onsteking komt. De motor is te "foppen" door heen en weer te wiegen in de vrije slag van de overbrenging als de motor uit staat. Doe je dit dan start de motor in 9 van de 10 gevallen meteen.

Afgelopen week stond ik in de file (stil) versnelling in zijn vrij en sloeg de motor tot 2x toe spontaan af. Alle verlichting op het dashboard en de radio vallen uit. Na ca. 5 seconden komt alles weer tot leven (zonder aan de contactsleutel te hebben gezeten) en is de motor weer te starten. De laatste uitval resulteerde in een blijvend brandend lampje van de airbags.

Rara wat is dit, massa probleem (vreemd bij een auto van net 3 jaar oud) of een BDP sensor die op overlijden staat? Uitlezen bij de dealer levert geen enkele foutcode op.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken