Trekt bij beginnend remmen fors naar rechts

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Punto
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
4618
Gepost: 29-12-2004 14:54
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Mensen,

Ik heb hier een Punto 1.2 8V Cabrio die vreemd reageert bij het beginnen met remmen. Als je de rem aanraakt trekt en duikt de auto naar rechtsvoor. Indien je blijft remmen komt hij weer terug in z'n spoor dus écht alleen op het moment dat de remmen aangrijpen.Bijkomend geval is dat de rem lV aanloopt indien je het stuur tot aan de uitslag naar rechts draait. Wiellagerspeling is er niet en de remmen lopen onbelast niet aan. De zuigers in de remklauwen bewegen moeilijk maar zijn 'gangbaar'. Op de rollenbank kun je 't een heel klein beetje zien, bij lage pedaalkracht en bij 't eerste aangrijpen ontwikkeld de RVrem meer remkracht waarna de linkse er vlak achteraan komt en dan gelijkmatig oplopen naarmate je meer pedaalkracht ontwikkeld.

Persoonlijk zie ik 't toch in de LVremklauw zitten maar ik ben nog niet overtuigd, ik blijf daarbij zo'n hoofdremcilindergevoel hebben. Hebben deze Fiatjes meer problemen met de remmen?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen