Foutcode gasklep P1221

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk / model / type
Fiat Stilo
Bouwjaar
2003/5
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Elektronica
Foutcodes
Motor

Aantal reacties: 11
Aantal maal bekeken: 3392

Gepost: 13-11-2010 20:51
Professional

Autototaal

Diagnosetechnicus
Jan Doornenbal / Auto Totaal Houten
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
1175 bijdragen

Collega's,

Ik zit hier met een Fiat probleem. Bij deze Stilo krijg ik een foutmelding op de gasklep en de motor gaat in noodloop. Storing P1221 (signaal 1 potentiemeter niet plausibel).

Nu heb ik de stappen in ESI tronic doorlopen en wat mij opvalt is dat de spanning op het elektronische gaspedaal op sensor 1 en 2 niet gelijk lopen. In rust is de spanning op 1 645mv en op 2 667 mv. Als ik de scoop gegevens met de KTS bekijk zie ik dat de gegevens van 1 en 2 niet gelijk lopen.

Nu heb ik nog een Stilo staan en ik heb even het gaspedaal en de gasklep geruild,maar de storing blijft, terwijl bij de andere auto de storing niet terugkomt.

Nu kom ik dus bij de ECU of de bedrading terecht. Nu weet ik dat ik bij een Alfa de stekker van het gaspedaal wel eens door gesoldeerd heb. Weet iemand of dat bij deze Fiat ook wel eens voorkomt en welke stekker er dan door gesoldeerd moet worden (bij de aansluiting gaspedaal of ergens in de kabelboom). Of is er soms een update beschikbaar?

Bedankt!

Groet,

Jan

Gemeten

Gasklep en gaspedaal

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

P1221

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.