Motor loopt soms warm, ventilator stopt na een tijdje

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
C-MAX
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2017
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
687
Gepost: 27-06-2020 18:38
Professional

autototaalhouten

Diagnosetechnicus
Auto Totaal Houten
Anders/Overig

Lid sinds: 05-10-2016
14 bijdragen

Deze auto loopt soms warm. Opgeslagen foutcode: P021700 (koelmiddeltemperatuur, temperatuur te hoog).

Het gebeurt echter pas na een tijdje en vooral wanneer de auto stil staat. De ventilators slaan in het begin gewoon in. De airco werkt goed. Ik heb de bedrading, relais en zekeringen gecontroleerd. Massa punt van de ventilators (zwart/gele draad) gemeten. Had 1,2 Ohm weerstand. Bevestiging schoongemaakt, nu 0,5 Ohm weerstand, probleem nog het zelfde.

Wat opvalt is dat wanneer de airco hoge druk boven de 27 bar komt (systeem 1234yf), de airco wordt uitgeschakeld, maar ook direct de ventilators. Je zou juist verwachten dat deze dan vol moeten draaien. Airco druk zakt dan, maar ventilators gaan niet meer aan. Dus ook niet wanneer de motor temperatuur dan boven de 110 graden komt.

Het gevolg is dus duidelijk, maar niet de oorzaak. Bij de oudere types had je nog wel een het roze/witte draadje dat een breuk had, maar dit systeem is anders.

Uiteraard ga ik nu meten vanaf het motormanagement, maar als iemand dit al eens heeft meegemaakt dan scheelt dat weer veel zoekwerk.

Gemeten

Relais, zekeringen, druksensor aircosysteem, ventilators, bedrading, temperatuur in uitleeswaarden en werkelijke temperatuur.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

P021700 koelmiddeltemperatuur, temperatuur te hoog.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen