Toerental omhoog bij opschakelen 3-4

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
C-MAX
Type
C-Max
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
16
Bekeken
828
Gepost: 29-05-2018 15:34
Professional

bartFO


Merkspecialist

Lid sinds: 07-03-2016
9 bijdragen

Wij hebben een lastig probleem met een ford c max 1.6 ecoboost.onze klant geeft aan dat heel soms (2/3 keer per week soms een week niet !?) bij het op schakelen van 3 naar 4 zijn toerental oploopt naar soms wel 5000 RPM,warm of koude motor ,droog of nat weer,korte of lange er zit geen regelmaat in.Wij hebben de auto 3 weken mogen proberen en de storing is bij ons nooit voor gekomen.Ook is de auto bij de ford dealer geweest en zij konden ook niets vinden.klant geeft aan dat na software laden of een can geheugen reset de storing langer weg blijft .Ik hoop zo dat iemand een suggestie kan geven.

Gemeten

wij hebben uit gewisseld met een andere auto: Gasklephuis.koppelingssensor.bovenste inlaat druksensor. accu pool 1 uur los gekoppeld,cam geheugen reset gasklephuis waarden reset. de auto is voorzien van de laatste PCM software (had hier iets over gelezen bij een S MAX). ook heeft de auto de modificatie v.d.koeling al gehad.

Uitgelezen met

Autocom

Foutcodes

geen fout codes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.