Dashboard licht op zonder sleuten + p0335

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/5
Brandstof
Benzine
Reacties
15
Bekeken
894
Gepost: 23-11-2016 20:44
Professional

melvinlmf

Diagnosetechnicus
Flik Autobedrijf
Universeel

Lid sinds: 06-09-2011
453 bijdragen

Goedenavond heren,

 

Ik heb hier een Ford Ka staan waar ik ondertussen helemaal gek van wordt.

Het begon ongeveer 3 maanden geleden, toen kwam de klant met heel veel storingen in de motorecu + abs (deze codes heb ik niet meer). het bleek uiteindelijk dat een marter diverse kabels had aangevreten. Dit alles gerepareerd en alles was weer klaar.

Sinds +- 9 weken geleden kwam de Ford Ka weer bij ons met code P0335 Krukasstand A signaal niet logisch.

De motor start meteen en slaat perfect aan, geen overslag e.d. Elke keer als ik hem wis komt hij na +- 3x starten weer terug. Krukas sensor vervangen , bekabeling om gelegd etc etc. Niks hielp. Tot dat ik na wat snuffelen ging proberen om de auto aan te duwen ipv startmotor te bedienen. Dit werkt! er wordt geen enkele keer een code gezet. Na dit ontdekt te hebben heb ik een andere startmotor geprobeerd omdat ik dacht aan een soort inductie storing. (scope beeld op de ecu is gewoon goed). Dit leek de oplossing en ging +-  2 weken goed.

De klant belt vervolgens op dat de accu leeg was, en na het overstarten kwam er nog een storing bij. Namelijk dat als je de sleutel UIT het contact heb, wordt het 2e contact af en toe aan gestuurd (zie filmpje bijgevoegd). na een aantal metingen en het uitsluiten van het contactslot bleek dat de motor ecu deze relais hele tijd aan massa trok, en vervolgens weer niet. De motor ecu is naar AC tronics geweest en deze zat vol vocht. Deze hebben ze gereviceerd en dit leek de oplossing. Tot wederom een paar weken geleden hetzelfde gebeurde, er zit nu een splinternieuwe ECU in (2e dus) en gaat af en toe paar dagen goed en dan ineens is de storing weer terug. Incl de P0335.

Alle lampjes lichten dus op incl de alarmlicht schakelaar met de sleutel UIT het contact

 

Wie weet er raad?

 

Groeten Melvin

Gemeten

Krukas signaal Relais aansturingen Zekeringen

Uitgelezen met

Bosch Kts / snapon solus pro

Foutcodes

P0335

Downloads (1)

  • vid-20161123-wa0015.mp4


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.