Auto slaat niet aan, ontsteking+benzine+lucht is aanwezig

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Escort
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1992
Brandstof
Benzine
Reacties
23
Bekeken
16905
Gepost: 08-08-2008 21:18
Professional

Ramon156

Lid sinds: 08-08-2008
12 bijdragen

Hallo, ik heb pas geleden de koppakking vervangen. Door het niet juist afstellen van de nokkenassen en krukas heb ik een paar pogingen moeten doen. De auto heeft na het vervangen van de koppakking wel een paar keer gestart. Nu is het echter zo dat de krukas+nokkenassen perfect staan, er is ontsteking, er komt benzine in de cilinders, en er word ook lucht aangezogen. De bougies zijn ook goed aangesloten, het is een E-DIS bobine met wasted spark, daar kun je weinig aan fout doen.

Bij het proberen starten draait de startmotor rond en komen er in het begin plofjes uit de inlaat totdat de bougies verzuipen in de benzine, de conclusie van een maat van mij was dat de BDP sensor waarschijnlijk defect was en moest worden vervangen wat eigenlijk vrij logisch klinkt. Als de BDP sensor niet goed werkt maar wel signaal doorgeeft is er wel ontsteking maar niet op het juiste moment, een kabelbreuk in de spoel bijvoorbeeld???

Mijn vraag is eigenlijk waar het eventueel nog meer aan zou kunnen liggen.

Zou bijvoorbeeld de ECU of zekeringkast kapot kunnen zijn? Ik weet niet hoe ik zoiets kan controleren, ik heb een multimeter ter beschikking.

Vanwege het afbreken van de BDP-sensor schroef op het motorblok heb ik een beetje vertraging opgelopen en moet ik wachten op de nieuwe BDP sensor  + een tapset om een nieuwe draad te tappen (een stuk of 5 BDP sensor krijg ik van de sloop, daar moet zeker een werkende tussen zitten). In de tussentijd wil ik voor de zekerheid, mocht het niet aan de BDP sensor liggen, wat andere zaken controleren. Misschien heeft iemand het verlossende antwoord!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken