motor gaat stoten op het moment dat de overdrive ingeschakeld.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Fiesta
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
2029
Gepost: 27-02-2007 16:28
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Goedendag,

Wie kan mij helpen, ik ben zelf monteur en ben in het bezit van een Ford Fiesta 1.6 16v Automaat van 2005. er doen zich echter een aantal problemen voor.

als ik de auto koud start, dan slaat hij soms (1x in 2 weken) erg slecht aan. (lijkt te verzuipen) als hij dan loopt dan zie je de toerenteller schommelen tussen 500 en 1200 rpm. soms slaat hij dus ook af. Dit doet hij warm nooit.

af en toe reageerde de auto, na te hebben afgeremd voor een bocht, niet op het gas. dit viel echt lettelijk een aantal seconden weg.

omdat de auto nog in de fabrieks garantie loopt is de auto hiervoor al bij een dealer geweest. nu hebben deze de ruitensproeier kopjes vervangen. dit omdat deze op de ontsteking zouden lekken. ook is alles droog gemaakt en zijn de bougie's vervangen. de auto is toen ook uitgelezen maar er stonden geen storingen in en alle waardes van de sensoren waren naar hun zeggen goed.

na een paar weken deed zicht het probleem weer voor. auto is terug geweest en er is nieuwe software geladen. ook is de ontsteking wederom nagelopen en zijn alle afgegeven waardes van de sensoren gecontroleerd. (de vorige keer zou er ook al nieuwe software geladen zijn maar dit zou alweer een nieuwere versie zijn).

nu heb ik de auto al weer 2 weken in mijn bezit en heeft gewoon goed gelopen tot vandaag. vandaag leek het wel of hij een paar keer niet op het gas wou reageren. dit deed hij 2 keer en de vertraging tussen gas geven en het daadwerkelijk oppakken was hoogstens en seconde. dit niet reageren op het gas deed hij inmiddels niet meer na de laatste keer bij de dealer geweest te zijn, dus vandaar dat ik het aangeef (ook dit gebeurde ik de koudfase) Dit deed zich smorgens voor.

smiddags ben ik koud weggereden en liep hij goed, maar toen ik de grote weg op reed en optrok tot de 80 km/h en hij overschakelde naar de overdrive begon de auto (flink) te stoten. hij had dit al wel vaker af en toe gedaan maar niet zo erg. vandaar dat ik daar ook geen directe aandacht aan gegeven heb. dit omdat ik verwachte dat dit beter zou worden op het moment dat de andere klachten onder controle zouden zijn.

nu heb ik de auto zelf ook uitgelezen en er staan inderdaad geen storingen in.

ik zou zelf zeggen dat het naar mijn gevoel misschien wel een ontstekings kwestie kan zijn maar overduidelijk is het niet.

wie weet raad of heeft dit al eens meegemaakt?

Alvast bedankt voor het meedenken.

M.Voltman

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken