P2002 Roetfilter

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Fiesta
Type
Fiesta
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013/6
Brandstof
Diesel
Reacties
18
Bekeken
523
Gepost: 29-11-2019 20:18
Professional

Mgen

Diagnosetechnicus
Autobedrijf Weijters en Jansen
Anders/Overig

Lid sinds: 04-05-2018
25 bijdragen

Goede avond allemaal,

Vorige week een fiesta verkocht van 2013. Na een dag belt de klant op dat het MM lampje is gaan branden. Auto uitgelezen en geeft als foutcode p2002. Efficiëntie roetfilter bank 1 niet toereikend. Vervolgens in de live data gekeken, maar deze geeft geen verschildruk aan maar een voltage. Vervolgens de drukverschilsensor van het roetfilter vervangen, maar foutcode kwam terug na 5 km rijden. Daarna met de endoscoop naar binnen gekeken, en toen zag je dat het filtermateriaal redelijk vies was. Hierop besloten om het filter te demonteren en te laten reinigen. Na het terug monteren van het roetfilter met de testkast de geleerde waardes van het roetfilter en drukverschilsensor gereset. Toen bleef het lampje 150 km uit, maar ging toch weer terug aan. Omdat de auto af en toe wat stond te nagelen besloten om de verstuivers te demonteren en te laten testen. Er was wel wat afwijking te zien, maar dit was allemaal binnen de toleranties volgens de diesel service. 

Hierna dacht ik dat de egr klep misschien niet goed functioneerde, maar volgens de factuur in de auto was de egr klep al vervangen in maart 2019 door de ford dealer. Ik heb de dealer nog gebeld waarom ze deze vervangen hadden, maar ze hadden de klacht of foutcode niet genoteerd op de werkorder, dus dit wisten ze niet te vertellen.

Nu zit ik dus een beetje op een dood spoor, dus ik hoopte dat jullie nog wat suggesties hadden.

 

Uitgelezen met

Snap On en Delphi

Foutcodes

P2002

Bijgewerkt door Mgen op 29-11-2019 20:56
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.