centrale vergrendeling reageert niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus C-MAX
Type
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
8673
Gepost: 11-01-2010 10:17
Professional

jaapje321

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 10-12-2009
93 bijdragen
Hallo,

Bij ons in de werkplaats staat een c-max die we als occassion hebben verkocht. Op deze auto zit centrale vergrendeling zonder zender. De klant heeft ons gevraagd om een universele zender in te bouwen.

Het was niet mogelijk om onder het dashboard bij de stekker te meten hoe de deuren aangestuurd werden, dus heb ik met een led proeflampje (ik weet het, mag niet) in de draden die naar het voorportierslot lopen gemeten.

Hierna reageerde het vergrendelingssysteem niet meer op de sleutel in zowel het bestuurders als het passagiersslot.

Ik heb een schema hier liggen maar ik twijfel of het de juiste is. volgens het schema lopen er 9 draden naar het portierslot terwijl het er maar 6 zijn. Alle draden zijn zwart en op 3 ervan (dunne) meet ik 12 volt spanning. De overige 3 (dikke) draden liggen aan massa.

Alle zekeringen onder de motorkap en onder het dashboardkastje zijn heel. Weet iemand waar ik de relais/regelunit kan vinden die de deuren aansturen?

Alvast bedankt!
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.