Ijzerdeeltjes op de zuigers.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Focus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/1
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
1544
Gepost: 21-04-2016 21:32
Topmonteur

technicus

Diagnosetechnicus
Dealer

Lid sinds: 24-01-2013
9731 bijdragen

Hallo monteurs.

ik heb deze auto binnen gekregen met tik/ klop in de motor,bij nader onderzoek bleek dat op cil.3 en 4 metaal deeltjes op de zuiger lagen die tegen de cilinderkop stoten,alleen waar de deeltjes vandaan komen is een raadsel,alle onderdelen van Luchtfilter/ Turbo/ EGR /Kleppen/ Geleiders enz,is geen schade, het enigste wat er misschien mogelijk is dat de deeltjes uit het gietijzeren uitlaat spruitstuk zijn los geraakt,maar dit is haast niet na te gaan,de deeltjes zijn magnetisch,en kunnen wat omvang betreft onmogelijk door de Intercooler,deze is van aluminium en dus niet magnetisch,het uitlaat spruitstuk maakt bij deze type deel uit van de EGR,deze Franse motoren worden in meerder merken gebruikt,mijn vraag is dan ook heeft hier ooit iemand van gehoord?zelf hebben we deze motoren dagelijks in onderhoud maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.

heb nu het spruitstuk in oplosmiddel liggen met de hoop om met een camera morgen iets te zien,de reparatie is te groot/ duur om zonder oorzaak de motor weer in elkaar te zetten.

BVD.

 

 

Gemeten

Gehele inlaat /EGR traject nagezien

Uitgelezen met

Nvt

Foutcodes

Nvt

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen