Inhouden en schokken tijdens tot warmloop

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
17
Bekeken
8765
Gepost: 27-12-2008 14:21
Professional

TuurLeemans

Lid sinds: 27-12-2008
5 bijdragen

Hallo

Sinds juni ben ik de eigenaar van een tweedehands Ford Focus Duval 1.8 TDCI. Sinds het begin heb ik problemen, het ene na het andere...

Even vermelden: ik heb deze auto gekocht met één jaar garantie.

Het is allemaal begonnen dat de auto bij het oprijden van de autosnelweg plots in nood ging. Gewoon geen vermogen geven. De enige oplossing was dan stoppen, contact afleggen en opnieuw starten. Dan kon je weer gewoon doorrijden, maar het was dan maar voor even. Vooral bij het extra gas geven. Om een lang verhaal kort te maken: de garage heeft echt alles vervangen. Turbo, turboventielen, luchtdebietmeter, startmotor, vliegwielen, turbocontacten,... Bon, dit alles gezegd, de auto bleef de fout vertonen.

Maar toen het weer begon, kwam er ook nog een tweede fout bij. De auto schokt en houd in als hij nog niet warm is. Dit vooral als je 70 kmph rijdt in 3e versnelling. Vanaf het moment dat je naar 4e schakelt is het over. Als de auto dan eenmaal warm is doet hij het gewoon niet meer.

Terug naar de garage, computer eraan, en toen bleken het opeens de injectoren te zijn. Dus hebben ze die speciaal gereinigd, opnieuw ingesteld enz... Het is dan een paar weken goed gegaan. Niks meer aan te merken tot opeens het probleem van schokken en inhouden terug opdook.

Er is echt nietmand die nog weet wat het zou kunnen zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat het de injectoren zijn.

Gewoon een simpele vraag: "Is het normaal dat een diesel die koud is schokt en eens die warm is het ophoud?"

Hopelijk is er hier iemand die me na 6 maanden problemen eindelijk een "oplossing" kan bieden.

Alvast bedankt

Tuur

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken