Keyless entry trekt accu leeg

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Focus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Reacties
43
Bekeken
1215
Gepost: 01-04-2022 08:57
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
119 bijdragen

Beste mensen,

om een lang verhaal toch lang te houden......deze Focus ST heeft last van lekstroom(0.77A). Via de hoofdzekeringkast bij de keyless entry module links achterin de koffer uitgekomen. Bijkomend signaal van dit probleem, de display(ODO meter weergave) blijft branden. Vervolgens zit de lekstroom in het circuit van de groene(olijf/mint) stekker aan de keyless module. Als deze stekker los ligt gaat de display na 10 min uit. En de lekstroom zakt dan naar 0.07A.

Heel soms zakt de lekstroom niet naar 0.07 A maar naar 0.22 A als ik de groene stekker loshaal(display wel naar 10 min uit) maar als ik dan de beige stekker ook nog lostrek zakt ie wel naar 0.07A. Alle waarden van lekstroom heb ik pas na 30 min bekeken.

Iets houdt de auto of display dus wakker en ik mis info omtrent schema's enz dus vanaf hier loop ik vast. Hopende hier wat extra sturing te vinden. Alvast bedankt voor alle input!

Aanvullende info; 

Het is een keyless systeem met zo een stomp in het contact slot. De samenwerking tussen koppelingspedaal en contact slot lijkt goed te werken.,(kan contactslot pas draaien als ik de koppeling heb ingetrapt), en het intrekken en uitrekken van de stomp in het contactslot brengt verandering in de tekst van de display.

Heb me zoveel mogelijk proberen in te lezen in dit probleem maar vaak is het probleem net wat anders. Ben ook op een TSB met nummer 2005/80 uitgekomen. Via de Ford dealer in de buurt kom ik niet heel veel verder. Zo mogen ze de TSB niet uitgeven/mailen enz enz en hij heeft hem dus alleen even voorgelezen. Het stomme is dat er blijkbaar in staat dat als de module tot een productie datum wel vervangen moet worden voor dit probleem en vanaf die productie datum niet. Die van mij ligt er als het goed is na maar volgens Ford staat er in de TSB dan niet wat je dan wel moet doen.

Downloads (1)

  • keyless-module-focus.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.