Motor revisie en vervangen vliegwiel

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
C-Max
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/7
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
2203
Gepost: 03-06-2013 13:08
Topmonteur

Bloemhof

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 22-09-2009
1791 bijdragen

Motor lekt veel olie en vliegwiel kapot gelopen.

 

De 1.6 diesel motor in deze auto krijgt een motor revisie en een nieuw vliegwiel. Daar heb ik twee vragen over, zie foto's.

Vraag 1: bij het losnemen van het krukastandwiel trok ik met mijn handen! de sensor ring van de krukastandwiel er af. Deze moet neem ik aan heel precies weer terug geplaatst worden omdat de motor inspuit afhankelijk van de positie meting van de motor. Kan iemand mij vertellen hoe deze er op moet. Het ronde gaatje bij de spie? (zie foto's)

Vraag 2: twee massa vliegwiel is kapot gelopen, de druklager heb ik ook gedemonteerd zat vast op de bus die om de ingaande versnellingsbak as heen zit. Moest deze met een poelie trekker er af trekken. Nu zit deze bus niet recht gecentreerd om de ingaande as van de versnellingsbak. De bus die er om heen zit heeft een binnen en buitenbus. De binnenbus zit zo stevig aan de onderkant tegen de as aan dat die mee draait. Als ik stevig op de bovenkant van de bus duw, duw ik hem een heel klein beetje van de as af en draait die niet mee. Ik neem aan dat toen de auto nieuw was, de bus gecentreerd om de as zit. Is dat zo? (zie foto's)

Uitgelezen met

nvt

Downloads (5)

  • img_1993.jpg
  • img_1994.jpg
  • img_1996.jpg
  • img_1997.jpg
  • img_1998.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken