Niet aanslaan, aanrijding geregistreerd in motor ecu

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Focus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
331
Gepost: 02-02-2023 19:15
Professional

TechnicusKuiken

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 03-03-2019
133 bijdragen

Hallo,

De klant klaagt dat de auto soms niet start (1x per week circa), alarmlichten gaan dan kort aan en in de motorecu staat storing B1206 aanrijding geregistreerd. Soms na op contact en van contact start auto weer of foutcode wissen. 

Wij hebben dit probleem nu vandaag één keer gehad. Toen direct snel een quikscan uitgevoerd en het airbag module bleek afwezig (ook gezien foutcode in ABS). Helaas duurde dit maar kort. Heb nu de voedingen belast met lamp gemeten van airbag module maar die zijn goed, massa ga ik morgen nog meten. 

De foutcode aanrijding geregistreerd, het lijkt mij dat deze afkomstig is vanaf het airbag module toch? De bots sensor in bumper is verder niks aan te zien. Maar omdat het complete airbag module is weggevallen vind ik deze nu verdacht.. Maar het wegvallen van airbag module met als gevolg 'aanrijding geregistreerd' kan ik nog niet helemaal rijmen.. vreemd. Misschien weet iemand hier iets over? 

(De storingen betreft systeem spanning zijn soms wel aanwezig, zonder dat klant problemen heeft gehad. Zodra B1206 aanwezig dan slaat de motor niet meer aan. Alle storingen zijn overigens te wissen)

Gemeten

V4 meting startmotor/dynamo, is in orde. De accu wel vernieuwd gezien storingscodes.

Foutcodes

P0562 lage systeemspanning. P060A interne werking van de regeleenheden met betrekking tot processor controle. P0616 lage spanning circuit startrelais B1206 aanrijding geregistreerd. ABS module; U151 communcatie met regelmodule van beveiligingsysteem voor inzittende is weggevallen.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken