Richting aanwijzers + intrieur opties werken af en toe

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/2
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
461
Gepost: 25-11-2019 11:40
Professional

attema


Anders/Overig

Lid sinds: 04-09-2018
21 bijdragen

Beste Mensen,

Op het moment heb ik hier een auto staan waar ik een beetje hulp bij kan gebruiken. Het betreft een lastige en vreemde elektrische storing

Probleem omschrijving:

De klant rijdt de auto wekelijks een lang stuk naar het werk. Nu het vochtig wordt ondervindt zij het probleem dat de knipperlichten het niet meer doen. Na een poos rijden werken ze weer, echter wordt dit moment steeds later tot nu waarbij ze bijna niet werken. De dimverlichting voor en achter, grootlicht, remverlichting en stadsverlichting werken altijd.

Wanneer de knipperlichten wel dienstdoen dan is vaak in het dashboard de deurverklikker te zien en een piep van de GEM module is te horen. Op dit moment(werkende knipperlichten) is de achterruitverwarming ook weer te gebruiken en doet de achterruitenwisser het ook.  Dit kan elk moment weer weg vallen waarbij alle deze functies het niet meer doen.

Met lopende motor of op contact het probleem blijft het zelfde. Echter als de knipperlichten het even doen op het contact en ik start het voertuig dan houden ze daarna op te werken.

Knipperlichten werken prima via de alarm schakelaar

Ik via onze snap on diagnose apperatuur geen communicatie krijgen met de auto. 

Tot nu toe gedaan:

Met een kabel schema in de hand heb ik "makkelijke ` boosdoeners" gaan uitsluiten. Van een sloper had ik verschillende componenten nog liggen:

Weerstand meting op de draden van af de handel tot aan de GEM module en van de GEM module tot aan de knipperlichten. 0,9 ohm. Helaas is het een uitdaging om het systeem belast te meten.

Hendel richting aanwijzer

Hoofdschakelaar verlichting

Andere gem module(zelfde nummers)

Trekhaak bedrading loskoppelen

Achterruitverwarming loskoppelen

Echter blijft het probleem.

Bedrading na gegaan. WIEBEL TEST.

Massa s links voor spatbord schoongemaakt + in het voertuig.

Dashboard losgekoppeld

Ik zal de gebruikte schema s gaan inscannen voor jullie. Deze volgen nog. Alvast bedankt voor de input!

Gemeten

Weerstand meting op de draden van af de handel tot aan de GEM module en van de GEM module tot aan de knipperlichten. 0,9 ohm. Helaas is het een uitdaging om het systeem belast te meten.

Uitgelezen met

snap on

Bijgewerkt door attema op 25-11-2019 11:44
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.