Ford Ka p0016 nokkenas keert steeds terug

Ford
Merk / model / type
Ford
Bouwjaar
2011/7
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Elektronica
Foutcodes
Motor

Aantal reacties: 20
Aantal maal bekeken: 747

Gepost: 11-07-2019 14:39
Professional

attema


service garage sico attema
Anders/Overig

Lid sinds: 04-09-2018
8 bijdragen

Beste Collegas, 

Wij hebben hier een aparte situatie met een ford ka 1.2 2011 motorcode 169A4000. Met variabele nokkenas.

Situatie: klant brengt auto voor groot onderhoud en het vervangen van de distributie riem. bekend: de auto heeft 92 dkm laatste beurt was 47dkm in 2015. vervuiling onder het kleppendeksel.

Wij hebben de distributie vervangen met behulp van speciaal gereedschap(FX1022). een onderdeel om de krukas te blokkeren en een onderdeel na demontage van het kleppendeksel de nokkenas te blokkeren. Na het vervangen van de distributie krijgen wij een P0016 nokkenas. deze foutcode valt niet te wissen en komt meteen weer terug. En loopt slecht. 

Eerste wat wij gedaan hebben is met het speciaal gereedschap weer de timing controleren: dit is goed. De plaatjes passen. Nokkenas sensor omgewisseld met een altermarket model. en voeding gemeten bij de stekker. Toch blijft de code steeds terug komen. 

In een gesprek met de snap on helpdesk zitten wij aan de nokkenas versteller te denken die niet goed werkt. Bij het loshalen van het kleppendeksel zien wij vervuiling (weinig onderhoud).

Onze vraag aan jullie is:

Zien wij mogelijk nog iets over het hoofd?

Is onze gedachten richting een variabele nokkenas die niet goed werkt een reden om een p0016 te geven? 

Hebben jullie dit mogelijk eerder gehad?

Gemeten

timing gecontroleerd met speciaal gereedschap nokkenas sensor verwisselt 5 vlt gemeten op de aansluiting weerstand meting nokkenas sensor deze is lager dan een aftermarket model. krukas sensor gecontroleert

Uitgelezen met

SNAP ON

Foutcodes

P0016

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.