0,6a stroomafname / accu leeg na 1 dag/nacht

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Galaxy
Type
Galaxy
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/2
Brandstof
Benzine
Reacties
16
Bekeken
439
Gepost: 31-01-2017 20:31
Professional

arianvos

Directeur / eigenaar
Autobedrijf AIM
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
73 bijdragen

Heren,

Ik heb een issue met een Ford Galaxy uit 2007. De accu loopt leeg na 1 dag/nacht. Het lijkt erop dat de canbus niet in rust gaat ik blijf een stroomafname van 0,6 ampere houden. Alles gaat wel uit na een paar minuten dus ook de display van de tellerunit.

Wat is er inmiddels gecontroleerd:

- Accu geladen en getest (in orde)

- Accu toch even omgewisseld voor een nieuwe

- Laadspanning (in orde)

- Dynamo afgekoppeld

- Zekeringen en relais systematisch verwijderd van alle 3 de zekeringkasten

- Radio afgekoppeld

- Interieurverlichting uitgeschakeld

- Bluetooth module afgekoppeld

- Zo goed als alle modules losgekoppeld

- GEM gecontroleerd op waterlekkage en gewisseld met een andere

- Teller unit losgekoppeld

Bij uitlezen blijft er een storing aanwezig U0300 in het linker portiermodule (bestuurdersportier) ook wel DDM (interne ECU fout). Ben ook even bij de mannen van ford geweest om de IDS even te lenen, De storing is niet te wissen en komt meteen terug. Module kon wel een update krijgen maar dat haalde niets uit. Het vreemde is dat als ik de bovenste stekker van het portiermoduul loskoppel dat daarna het stroomverbruik zakt naar 0,1a nog hoog maar net acceptabel. Er is reeds een ander moduul gemonteerd maar ook dat haalt niets uit.

Heeft iemand ervaring met dit verhaal? moet het moduul wellicht toch geprogrammeerd worden? Dat kan alleen met de IDS en dan de as-built data downloaden. Dit heb ik nog niet geprobeerd/laten doen.

Alles werkt verder naar behoren. Het probleem is dat als het in door een signaal op de canbus wordt veroorzaakt het dus zo'n beetje door elk moduul veroorzaakt kan worden. Hoofdverdachte is toch ergens in het linker portier. (slot is overigens ook gewisseld). 

Alle tips en ideeen zijn welkom!  

Gemeten

0,6a

Uitgelezen met

Guttman megamacs 42

Foutcodes

u0300

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen