diesel in motorolie, verstuivers al vervangen

Ford
Merk / model / type
Ford Kuga Kuga
Bouwjaar
2009/1
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Motor

Aantal reacties: 11
Aantal maal bekeken: 644

Gepost: 26-11-2018 11:47
Professional

StephanMesu

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 11-06-2018
3 bijdragen

Goedemorgen collega's,

Een klant heeft deze melding (P253F) op oliekwaliteit om de zoveel tijd. Vorig jaar (ong 20 000km geleden) roetfilter en brandstofverdamper vernieuwd ivm verstopping roetfilter, uitgevoerd door de dealer.

Van t voorjaar melding oliekwaliteit, we hebben de interval gereset en melding kwam vrij snel weer terug waarbij bleek dat het oliepeil flink was gestegen, namelijk 3/4 boven max aanduiding. Navraag bij de Ford gedaan waar men aangaf dat verstuivers redelijk vaak hier de oorzaak van zijn, eigenlijk ook geen andere problemen bekend.

Verstuivers vernieuwd afgelopen september, waarbij ik dien op te merken dat er verstuivers met classificatiecode 5 uitkwamen (merkte ik tijdens het programmeren) en code 4 in zijn gegaan. De leverancier zegt dat dat niet uitmaakt als je maar de juiste code programmeerd. Uiteraard olie en filter vernieuwd en levensduur gereset.

Nu 2000km verder weer P253F en oliepeil gestegen met zo'n 0,3-0,4 liter. Navraag bij meerdere ford dealers gedaan maar zeggen allemaal verstuivers en 1 geeft er aan dat de classificatiecode's leidend zijn voor het vervangende onderdeel?

Kan iemand dit bevestigen? Navraag bij Terlouw gedaan, die vond dit niet zo spannend en zou de oorzaak elders zoeken tenzij er chinese rommel in gegaan zou zijn. Er zijn VDO verstuivers in gemonteerd 011417109.

Wellicht een andere oorzaak?

 

Uitgelezen met

Bosch KTS 570

Foutcodes

P253F Gebruiksduur motorolie

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.