AC pomp wordt niet aangestuurd door ECU

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk / model / type
Ford Mondeo Mondeo
Bouwjaar
2002/9
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Airconditioning

Aantal reacties: 6
Aantal maal bekeken: 311

Gepost: 17-06-2018 17:06
Professional

ruudlek


Anders/Overig

Lid sinds: 13-06-2018
4 bijdragen

Ik heb een Ford Mondeo diesel uit 2002 staan waarvan de AC niet werkt. AC op druk getest en is goed. AC afgevuld met juiste hoeveelheid koudemiddel. Magneetkoppeling AC pomp is goed.

Uit uitgevoerde diagnose is vast komen te staan dat de ECU de AC pomp niet aanstuurt. Met de diagnose apparatuur de AC geprobeerd aan te sturen. Dit is gelukt vanaf het relais, wat dus inhoud dat de diode, relais, zekering en bedrading naar de AC pomp in orde zijn.

 

ECU kan kapot zijn of bedrading van ECU naar de in de motorruimte aanwezige zekeringkast.

Nu ik niet beschik over een kleurschema en setting schema van de ECU stekker wordt het voor mij erg moeilijk zoeken naar de bewuste draad om deze door te kunnen meten.

 

Wie heeft een bedradingsschema of wie weet welke draad ik moet hebben die vanuit de ECU komt die de aansturing van de AC pomp regelt?

Gemeten

Diagnose AC systeem

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.