Ford mondeo mk4 1.6 ecoboost loopt warm

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Mondeo
Type
Mondeo
Uitvoering
1.6 EcoB. Lease Ti.
Bouwjaar
2012
Brandstof
Benzine
Reacties
33
Bekeken
1076
Gepost: 19-08-2022 20:55
Professional

JBakkertje


Anders/Overig

Lid sinds: 25-11-2016
63 bijdragen

Hallo forum leden,

Een 1,5 maand geleden heb ik een hele mooie nette Ford mondeo mk4 1.6 ecoboost gekocht en heb hier direct een trekhaak op gezet en de koelfan module vervangen want 1 van de 2 koelfans werkte niet en had ook storing. Nu is de motor auto storingsvrij.

Een kleine 3 weken geleden vertrok ik naar Spanje met een vol geladen auto en caravan. Heerlijke rit gehad tot ik nog ongeveer 350km moest. Had al aardig wat bergen achter de rug maar toen begon de ellende. De motor liep warm bij een lange klim en de ecu gaat in beveiliging waardoor ik geen gas meer kon geven. Sta je dan op een smalle vluchtstrook. Na een minuut weer gestart en ik 'mocht' weer verder opzoek naar een veilige plek. De motor was weer op normale temperatuur maar werd snel daarna weer te warm. Ik kon net de punt van de berg bereiken om weer heuvel af te gaan en de temperatuur liep vrijwel direct weer naar normaal. De eerste de beste veilige plek gestopt en inspectie gedaan.

Auto nagekeken, geen koelvloeistof lekkage of iets dergelijks. Daarna uitgelezen, geen foutcodes. Live data gekeken op werkelijke motor temperatuur, deze liep heel langzaam op maar fan bleef uit. Bij de 110 graden de airco aangezet en de fan ging loeien en temperatuur zakte direct. Geen idee waarom de fan door de hoge motor temperatuur niet aan ging. Dacht dat het misschien teveel was voor de auto zo zwaar en met 35 graden buiten.

Terugweg weg weer een keer gehad maar toen in de file. Is het een veel voorkomend probleem dat deze motor te heet wordt? Zelfs bij file rijden in warme temperaturen? Omdat ik geen storingen heb is het lastig zoeken of er een probleem zit in de fan aansturing want ik krijg de motor nu niet meer op die hoge temperaturen.

Iemand ervaring met dit probleem?

Thanks alvast.

Uitgelezen met

Bosch

Foutcodes

Geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen