Tik in de motor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Mondeo
Type
Mondeo
Uitvoering
2.3-16V Ghia
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
240
Gepost: 06-04-2023 22:18
Professional

rossiassen

Directeur / eigenaar
Durree
Anders/Overig

Lid sinds: 24-01-2017
74 bijdragen

Goedenavond, we hebben hier een Mondeo 2.3 met SEBA blok binnengekregen met een behoorlijke tik in de motor. Bij nader inspectie, na het verwijderen van de carterpan, hebben we geconstateerd dat het lagerschaaltje van de 1ste drijfstang vrijwel volledig weggesleten is en dat de tap behoorlijk vesleten en ovaal is. Bij demontage van de krukas en afslijpen, kan de ruimte zelfs niet met +0.50 overmaat opgevuld worden. Slijtage is te groot en de klant heeft dus erg lang zo doorgereden. 

Maar goed... een nieuw onderblok kost €3.500 ex en een compleet 2de hands blok kost +- €3000. Dat is de auto het niet waard, natuurlijk. We hebben de dealer ook gevraagd voor een nieuwe krukas en drijfstangen om het onderblok te laten reviseren, maar zijn niet los te koop; ook niet gebruikt. 

Mijn vraag is, moeten we deze auto voor de export aanbieden en dus opgeven of kan een ander blok in? Bijvoorbeeld de 2.0? De auto is esthetisch in uitzonderlijke staat en vol opties, vandaar dat we het het zonde zouden vinden deze weg te doen. 

Ik wil een ieder bedanken die de moeite zal nemen om mijn vraag te beantwoorden. 

Groet, Simone

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.