Dynamo lampje blijft branden na originele montage nieuw dynamo

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
S-MAX
Type
S-Max
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/4
Brandstof
Diesel
Reacties
18
Bekeken
2253
Gepost: 04-02-2016 09:59
Professional

Sjansema

Technisch Specialist
Auto de Groot Winschoten
Universeel

Lid sinds: 30-08-2011
48 bijdragen

Wij zitten hier met het volgende lastige probleem. Diverse dealers gebeld maar die kunnen mij niet het juiste antwoord geven en hebben het nog ' nooit ' meegemaakt.

Volgende doet zich voor:

 

Ford s-max dynamo lampje brand, storing dynamo uitgangsignaal hoge output ( uit het hoofd foutcode P1632

De auto is uitgevoerd met een smart charge systeem heb ik mij laten vertellen, waarbij er dus bij koude motor meer word geladen.

De stekker op de dynamo is 1-polig, deze gaat rechtstreeks naar zijn pcm. doorgemeten op weerstand en gecontroleerd en geen onderbrekingen of weerstand over deze draad gemeten.

Bij het branden van het acculampje is de laadspanning 13,8 volt. storing is wisbaar maar komt vrijwel gelijk terug ( na ong. 1 minuut. 13,8 volt word bijgeladen als een noodprogramma.

Dikke plus kabel gecontroleerd vanaf de dynamo naar de startmotor en naar de accu en is ook goed ( niet gecorrodeerd oid )

Nieuwe dynamo origineel gemonteerd, zonder resultaat.

Hopelijk kan iemand mij helpen want voor nu loop ik even vast.

Foutcodes

P1632

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.