Lucht in brandstofleiding na stilstaan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
S-MAX
Type
S-Max
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Diesel
Reacties
26
Bekeken
662
Gepost: 18-02-2023 13:05
Professional

Autototaal

Diagnosetechnicus
Jan Doornenbal / Auto Totaal Houten
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
1189 bijdragen

Collega's,

Het gaat bij deze vraag niet zozeer om de diagnose (wat natuurlijk ook mag), maar meer om jullie ervaring bij dit type motor (2.0 TDCI) en lucht in het brandstofsysteem.

Deze auto ging soms inhouden bij 110 km in de zesde versnelling. Wij hebben de verstuivers laten testen en deze waren niet goed. Daarop hebben wij het brandstoffilter, de o-ringen van de retourleiding en de verstuivers vervangen. Verstuivers gecodeerd (cilinder 1 aan de bakzijde). Het inhouden is er uit, alleen na een nacht stilstaan komt er lucht in het systeem en moet de klant veel te lang rondstarten voordat de auto aanslaat.

Uiteraard hebben we alles weer gecontroleerd. Er is geen lekkage zichtbaar, maar op één of andere manier blijft er lucht in het systeem komen na een dag. We hebben de verstuivers weer losgehaald en laten testen. Geen afwijkingen volgens de leverancier. Nogmaals het brandstoffilter vervangen. Het probleem blijft. Is er een veel voorkomend iets wat wij over het hoofd zien?

Gemeten

Brandstof druk (hoge druk)

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

Geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.