Motor wil niet meer aanslaan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Scorpio
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1994
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
4595
Gepost: 15-11-2008 23:23
Professional

Scorpiodriver

Lid sinds: 15-11-2008
3 bijdragen
Betreft Ford Scorpio 2.9i GLX platinum (1994)
Kilometerstand: 181.300km

Een tijdje geleden ben ik gestrand met mijn Scorpio. De ANWB is geweest, en heeft de auto naar huis gebracht. Dit omdat ik eerst dacht dat de gaskleppositiesensor defect was. Bij thuiskomst deed de auto het weer even, en kon ik weer rijden. Toen ik de auto daarna weer ging starten, en 5 minuten stationair liet draaien, smoorde de motor, en viel uit. Daarna kreeg ik de motor niet meer aan de praat. Daarna nog 1 keer een bachfire gehad in luchtfilter, toen ik de motor wou starten.

Nu heb ik de kabelboom op het motorblok hersteld. Alle 6 de injectoren waren kortgesloten. De isolatie was weg doordat er koelvloeistof overheen was gekomen. Ook bleek de kabel tussen de dynamo en accu slechte isolatie te hebben. Waarschijnlijk is ook hiervan koelwater geweest, en mogelijk motorolie.

Nu wil de startmotor nog wel draaien, en de motor wil 1 keer aanslaan, maar dit lukt niet. Daarna lijkt de vonk weg te zijn.

Alle 6 de bougies heb ik vervangen, en deze worden wel nat.

Gaskleppositiesensor geeft goed signaal af naar computer. Ook de temperatuursensor heb ik vanaf de computer kunnen meten. De injectoren krijgen eveneens spanning. De Mapsensor heb ik vervangen, evenals de relais onder het dashboard. Wat kan nu nog de oorzaak zijn?
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken