Motor slaat af tijdens rijden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit Connect
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/2
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
2275
Gepost: 13-06-2016 10:35
Professional

newo


Universeel

Lid sinds: 30-01-2008
64 bijdragen

Goedemorgen,

Bij ons in de werkplaats staat een Transit Connect met het volgende probleem: Zodra de motor warm is slaat deze af  en slaat pas weer aan als deze is afgekoeld.

De motor uitgelezen en de volgende fouten kwamen naar boven:

P0490 uitlaatgasrecyclesysteem, regeling boven grens

P0606 Motorschakelapparaat interne fout

P0200 injectoren fout eindtrap/injector/leiding

Zodra je de fouten wist en de motor start blijven de fouten weg totdat de auto weer afslaat. Dan zijn de fouten P0606 en P0200 weer terug.

Wij hebben de nokkenas sensor vervangen want deze was wat traag in de meetwaarde blokken en wij hebben de krukas sensor gecontroleerd maar hier is niks mis mee.

Na contact met AC-Tronics is de ECU opgestuurd en hun hebben deze gerepareerd, maar werd er bij gezegd dat als het probleem zich nog voor zou doen dan was een software update de oplossing.

Nu zit de gerepareerde ECU in de auto en slaat deze netjes aan maar naar een paar seconden slaat deze weer af met foutcodes P0606 en P0200. AC-Tronics weer gebeld maar deze kunnen daar niks mee. De dealer zegt dat een software update geen zin heeft als de auto niet rijdend bij hun gebracht kan worden. Een update is namelijk geen reparatie.

Heeft iemand van jullie zoiets wel eens mee gemaakt en hebben jullie tips voor ons?

Gemeten

nokkenas en krukas waardes, inspuiting en injectoren

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

P0606 en P0200

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.