Water in condensor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit Connect
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
315
Gepost: 06-10-2016 19:01
Professional

lummelke

Autotechnicus
Merkspecialist

Lid sinds: 31-05-2011
135 bijdragen

Beste collega's,

Ik zit hier met een probleem waarbij ik wel wat hulp kan gebruiken.

Het gaat hierbij om een Ford Transit Connect waarvan de airco niet meer werkte. Na diagnose bleek een leiding door geschuurd te zijn, het gaat om de leiding die rechts door de wielkast loopt. Deze leiding vertrekt onderaan de condensor en loopt via de wielkast naar boven toe om te eindigen onder het brandstoffilter.

Hetgeen waar ik mee zit is dat bij de demontage vd leiding onderaan de condensor, er een aanzienlijk plasje water uit de condensor liep. 

Ik vraag me nu af wat de beste manier van handelen is in dit geval om het systeem inwendig weer vochtvrij te krijgen. De droger zal ik zeker vervangen, maar is daarna langdurig vacumeren voldoende om alle vocht te verwijderen of zijn er andere stappen aan te raden, bvb het systeem laten spoelen?

Bedankt bij voorbaat!

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen