automaat schakeld niet naar 4e versnelling

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Transit
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
4073
Gepost: 07-02-2008 18:20
Professional

Cornee

Lid sinds: 22-11-2007
7 bijdragen

Heb een automaat a4ld staan welke niet naar de 4e versnelling schakeld.

Na overleg met een automaatspecialist hebben we een orginele revisie gemonteerd. Na 4 kilometer begaf deze het, helemaal geen aandrijving meer.

In overleg met de Hotline van Ford hebben we weer een andere bak gemonteerd. Ze gaven aan dat de revisiebakken van Ford niet altijd zo goed waren.

Nu deze bak er onder zit schakeld hij weer niet naar zijn 4. In overleg met een automaatspecialist hebben we de snelheidssensor vervangen. Zonder resultaat. Meet ik het signaal op de sensor zie ik geen strak bloksignaal (tussen 0 en 12 Volt) maar een signaal wat eerst oploopt naar 12 Volt, dan schuin afloopt naar 9 Volt en daarna (zoals het hoort) weer naar 0 Volt. Ziet er een beetje vreemd uit.

nu zou via pin 53 (volgens de expert) op de PCM de 4e versnelling in geschakeld moeten worden maar ik kan dit in geen enkel schema terugvinden.

Kan iemand mij wat meer vertellen of een mogelijke oplossing geven?

 

 

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken