Motor slaat af bij koude motor enloopt stationair onregelmatig

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Transit
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/9
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
7151
Gepost: 14-02-2013 10:19
Professional

Joost

Lid sinds: 21-11-2007
150 bijdragen

We hebben een probleem bij een Transit 2.2 diesel.

Bij koude motor slaat hij af (net of je hem uitzet) als je hem opnieuw start slaat ie direct weer aan. hij loopt tijdens stationair ook onregelmatig en en bij gasgeven nagelt hij lichtjes. als je er normaal mee rijd is er niets te merken geen vermogens verlies of rare geluiden. puur bij stationair merk je er iets van.

Ik heb de auto uitgelezen 1 storing P2265 Brandstof water sensor functionerings storing. Ik heb uit andere meldingen gehaald dat als de sensor niet aanwezig is de storing als niet belangrijk kunt beschouwen. na wissen komt hij ook direct weer terug.

 

Ik heb de waarde van de LM vergeleken met de nominale waarde die de testkast aan geeft en deze was bij stationair erg laag LM voor de zekerheid vervangen geen resultaat.

Map sensor gedemonteerd zat vol roet gereinigd waarde vergeleken waren goed.

Bij opel 1.7DT komt het nogal eens voor dat de verstuivers verontreinigd raken en dat daardoor de motor stationair onregelmatig loopt. Komt dit bij deze motoren ook voor?

Heb bij dezelfde auto 2 jaar geleden de EGR al moeten vervangen heb ik voor de zekerheid gedemonteerd zag er allemaal netjes uit. 

 

Heeft iemand enig idee. 

Zal voor de zekerheid de retour van de verstuivers zaterdag controleren. 

mvg Joost

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

P2265

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen