Transit Custom - Aankoopadvies

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Transit
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
329
Gepost: 19-12-2023 20:30
Professional

TechnicusKuiken

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 03-03-2019
133 bijdragen

Hallo AMT'ers, 

Graag dit keer enkel een advies gevraagd, wij zijn opzoek naar een nieuwe servicewagen voor het bedrijf. We zoeken een bus die veel mag trekken (2800kg+), nu kwam ik al snel uit op de Ford Transit Custom. Wij hebben redelijk wat bedrijfsauto's in onderhoud maar (te) weinig Ford Customs,  vandaar mijn vraag.

Wat is de betrouwbaarste motor van Ford? De laatste Ford Transit custom topics op dit forum klonken niet best. Ik lees adblue problemen en defecte motoren bij lage km-standen. Dit wil ik graag voorkomen.. Ik zie dat de nieuwe types allemaal natte distributieriemen hebben en Adblue. Na wat research kwam ik zelf uit op de 2.2 TDCi met ketting rond 2014-2015 zonder adblue. Of denken jullie dat ik gerust het nieuwere type kan kopen, het liefst wou ik er één van 2018-2019 maar het laatste wat we natuurlijk doen is sleutelen aan eigen auto's.

Alvast bedankt.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken