Hoe stel ik een (goede) vraag

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Model
Type
Uitvoering
-
Reacties
3
Bekeken
2431
Gepost: 15-04-2016 14:21
AMT Redactie

Joram


AMT

Lid sinds: 12-04-2011
806 bijdragen

Hoe krijg ik snel een goed antwoord op AMT Garageforum?

Door een goede en duidelijke vraag te stellen...

Zoek eerst op het forum of je vraag al gesteld is, is deze al gesteld maar het antwoord nog niet gegeven open dan een nieuw topic en stel hier je vraag. 

Vul altijd het kenteken en chassisnummer in, maar ook motorcode en kilometerstand kunnen van belang zijn. Hoe meer informatie jij geeft hoe sneller je geholpen wordt. 

Vergeet ook niet aan te geven wat je allemaal al gedaan, vervangen en/of gemeten hebt en wat de foutcodes zijn. Als je foto's hebt of scopebeelden voeg deze toe. Heb je problemen met een rateltje, voeg dan een filmpje toe. Het kunnen juist de kleine details zijn die belangrijk zijn! 

Forumleden geven vaak goede tips, probeer hier inhoudelijk op te reageren. Dan weet iedereen wat je hebt gedaan en kunnen ze dit afstrepen. 

Topic afsluiten:

De kracht van het AMT Garageforum is dat je een vraag kan stellen en dat deze wordt opgelost met behulp van tips van andere forumleden. Deze forumleden geven kennis en tijd gratis weg! Het enige wat ze terug verwachten is dat je het topic op de goede manier afsluit. Dit gebeurt te weinig.

Als je een vraag hebt gesteld en je hebt het probleem opgelost, kijk je wie je heeft geholpen. Blijkt dat de oplossing van het probleem het vervangen van de krukassensor is en forumlid 'Henk' heeft aangegeven dat de krukassensor mogelijk defect is dan druk je bij 'Henk' op 'Dit is de oplossing'. En je geeft in een reactie aan wat je precies hebt gedaan om het probleem op te lossen. Het liefst met een foto en extra info! 

Heeft niemand de oplossing aangegeven, dan geef je in een reactie aan wat de oplossing was en druk je bij jezelf op 'Dit is de oplossing'.

Wat is een goed en slecht topic?

Voorbeeld van een goed topic

Voorbeeld van een slecht topic

Als er nog vragen of tips hebt laat ze hieronder achter!

 
Bijgewerkt door Joram op 02-05-2016 11:18
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.