VT600C backfire in de inlaat

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Honda
Merk
Honda
Model
Type
Uitvoering
VT 600C Shadow
Bouwjaar
1992
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
616
Gepost: 07-09-2020 12:08
Professional

Diesveld

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 07-01-2016
19 bijdragen

Goedemiddag Autotechnici,


Wij hebben hier een motorfiets staan met een hardnekkige storing. De motor geeft regelmatig een backfire naar de inlaat waarna hij soms ook af slaat. Ook loopt de voorste cilinder vaak niet mee.

Wij zijn begonnen met de basis, de carburateurs afstellen, dit bleek niet makkelijk, hij reageerde er slecht op en had ook al merkbaar problemen met de acceleratiepomp, de brandstofpomp werkte wel naar behoren. Nu zijn wij in bezit van een ultrasoonreiniger en dus hebben we hem hier een dag in gelegd. Ook hebben we nieuwe rubbers e.d. gemonteerd en de sproeiers met micro boortjes gecontroleerd / gereinigd.

Dit wilde niet baten, hij bleef lastig af te stellen hoewel beter dan voorheen. Hierna hebben wij de rest van de basisdingen gecontroleerd. compressie, cilinderlektest, distributie timing, klepspeling en de ontsteking met de labscoop. Dit alles bleek goed. Aan de ontsteking zag je dat de bougies vonken, ook wanneer de arbeid op de eerste cilinder enkele cycli ontbreekt.

Om uit te sluiten dat de carburateurs toch nog verstoppingen hadden en voor problemen zorgde hebben we tot slot nog de carburateurs van onze occasion welke als een zonnetje liep gemonteerd. dit maakt geen enkel verschil.

Zover wij weten hebben we alle basis dingen gecontroleerd of hersteld. Verder zit er ook niks op zo'n oude motor dat roet in het eten kan gooien. Heeft er iemand nog een tip wat hiervan de oorzaak kan zijn?

Bij voobaat dank!

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Registreren