stadslicht gaat niet uit en gaat van zelf aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
Elantra
Type
Elantra
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/3
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
1748
Gepost: 06-01-2011 16:58
Professional

automoonen

Lid sinds: 26-03-2008
14 bijdragen

beste collega's,

we hebben een probleem met het stadslicht. het komt voor als de klant de auto een nacht buiten heeft staan dat het licht van zelf brand als die bij de auto komt. terwijl de schakelaar dan uit staat. ook heeft hij mee gemaakt dat hij het licht uit wil schakelen en dat het dan blijft branden.

nu hebben wij een aantal dingen gemeten. terwijl de stadslichten branden en de schakelaar uit stond. op een gegeven moment tijdens het meten ging het stadslicht uit terwijl we niks gedaan hadden. en nu is de storing weg en functioneert alles weer normaal.

 

Gemeten

tijdens de storing bleef er 12v op de zekering van het stadslicht staan. als ik het relais van het stadslicht eruit trok bleef het stadslicht toch branden. als ik de zekering van de linkse stadslichten eruit trok bleef alles branden. trok ik nu de rechtse zekering eruit van de stadslichten dan ging links het licht uit en bleef rechts branden. dus heel raar allemaal. en opeens was de storing weg en nu kunnen we niks meer meten. heeft iemand een idee of ervaringen hiermee? alvast bedankt

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen