dimlicht telkens stuk

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
Excel
Type
Excel
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/9
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
718
Gepost: 30-01-2018 14:52
Professional

Selten


Automobielbedrijf Johan Selten
Universeel

Lid sinds: 20-02-2014
18 bijdragen

Goedemiddag,

Wij hebben een probleem met een hyundai waar we niet uitkomen. Het verhaal is als volgt. De eerste keer dat de klant hier komt heeft hij het probleem dat beide dimlichten flauw branden. Na even wat zoeken kwamen we erachter dat beide dimlichten apart gezekerd zijn. De zekering van het linker dimlicht blijkt stuk. Na deze vervangen te hebben voor een (10a) zekering (net als de vorige), is alles weer goed.

Een dag later komt de klant dat zijn linker dimlicht kapot is, 'dat kan' dachten we dus deze vervangen voor een philips lamp (H4) die wij er altijd inzetten. Echter tot onze verbazing komt de klant een dag later weer terug met weer hetzelfde probleem. Omdat wij van de plaatselijke hyundai-dealer te horen hebben gekregen dat het systeem heel apart geschakeld is, proberen we eerst of het aan de rechter (chinese) H4 lamp ligt. De chinese H4 lamp vervangen we samen met de linker voor een Philips. Helaas na 2 dagen komt de klant weer terug dat zijn linker dimlicht weer defect is.

We hebben op beide lampen de spanningen gecontroleerd, dit is bij het rechterdimlicht 13,6 V en bij het linkerdimlicht 13,9 V. Het groot licht werkt op beide lampen gewoon, ook als de linker dimlicht kapot is. Die werken ook op 13,6/9 V. De massa's van de lampen zijn in orde.  Bij de hyundai hebben ze het nog nooit meegemaakt. 

Heeft iemand enig idee?

 

Alvast bedankt!

Gemeten

13,6 en 13,9 V op de kabel van het dimlicht, zelfde op grootlicht wanneer ingeschakeld. Massa's in orde.

Uitgelezen met

---

Foutcodes

---

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.