Slechte koude start met storinglampje

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
H200
Type
H200
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
16
Bekeken
4965
Gepost: 03-05-2012 22:55
Professional

HZB


Universeel

Lid sinds: 09-04-2012
39 bijdragen

Het gaat om een H200 2.5TD met een slecht startende motor in koude toestand.

Als de motor aanslaat draait deze even (niet zo mooi trouwens) en slaat dan weer af. Soms bij de 2e start het zelfde effect, na de derde keer loopt ie wel door. Wel brand het storingslampje dan. Dit gaat na opwarmen uit, waar na de motor ook in eens beter loopt. Ik heb het niet gemerkt maar volgens klant gaat dit soms samen met een schokje (vermogen toename). Als het blok ook nog maar een beetje warmte heeft is alles normaal.

Het brandstoffilter is vervangen maar geeft geen verbetering. Nu is er een paar maanden geleden een andere kop op gekomen (bij een Hyundai dealer). Helaas is de relatie met de klant verstoord en wil deze er niet meer heen. Lastig is wel dat er modificaties lijken uitgevoerd, zo tref ik een ontbrekend boutgat aan de distributiekap en een afgedichte vacuum slang met een schroef. Zo te zien is behalve de kop er verder niets nieuw, gloeipitten en verstuivers zien er gebruikt uit. Ook vermoed ik dat ze de distributieriem hebben hergebruikt en zelfs de koelvloeistof... Ben dus een beetje huiverig om er mee verder te gaan maar mogelijk heeft iemand een snelle oplossing.

Ik dacht zelf aan het gloeisysteem, omdat dit niet altijd even lang bijkomt, ook niet bij de zelfde temp. Maar dit kan ook door de sensor op de motor komen. Vaker voorgloeien heeft echter niet veel effect op de koude start. Ook gaat hierdoor geen storing opkomen dacht ik. Deze kan ik helaas niet uitlezen, ik krijg geen verbinding met onze Launch. Bedrading lijkt verder wel origineel en in orde. Mogelijk dat de egr klep problemen geeft, maar roken doet de auto verder niet. Klant rijd er inmiddels wel weer mee maar het starten blijft problemen geven dus zal binnenkort wel binnen rollen.

Iemand voor nog wat snelle checks zonder direct veel kosten te maken?

 

Gemeten

Brandstof toevoer naar pomp, is in orde. Luchtfilter, is schoon. Gloeisysteem, werkt maar niet altijd even lang.

Uitgelezen met

Launch Diagun

Foutcodes

?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen