Cruise control werkt soms niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
i40
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
695
Gepost: 08-10-2016 18:16
Professional

Mobitech

Zaakvoerder
Mobitech
Universeel

Lid sinds: 12-04-2016
38 bijdragen

Wij hebben een I40 waarvan de cruise control soms niet kan ingeschakeld worden. 

Op dat moment is er een storingscode aanwezig van de bovenste schakelaar aan het koppelingspedaal. Na het wissen van deze storingscode werkt de cruise wel weer ( tot ze terugkomt natuurlijk )

Beide koppelingsschakelaars ( boven & onder )  werden vervangen, zonder resultaat. Schakelaar op de versnellingsbak ( shift positie  ) & remlichtschakelaar  werden ook vervangen, net als de stuurbedieningsschakelaar van de cruise control , zonder resultaat.

Bedrading doorgemeten tussen de engine ecu en de koppelingsschakelaar, OK, bedrading tussen de ABS - ecu en de koppelingsschakelaar ook OK .

Beide bedradingen werden ( ten einde raad ... ) toch maar geknipt & opnieuw herlegd, ook de massa- aansluiting naar de koppelingsschakelaar herlegd .

Heb net hetzelfde voorgehad met een IX35, maar daar was het probleem opgelost na het herleggen van de bekabeling tussen de schakelaar en beide ECU 's 

Iemand suggesties ?

Grtjs, Karel.

 

 

Uitgelezen met

Snap - on

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.