can bus schema santa fe crdi

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
Santa Fé
Type
Santa Fé
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
4681
Gepost: 20-12-2011 21:52
Professional

sjoerdjan

werkplaatschef/diagnosetechnicus
Garage Feenstra
Universeel

Lid sinds: 07-12-2011
25 bijdragen

Geachte collega,

 

Ik heb een probleem met een crdi de motor slaat niet aan. Ik heb allereerst uitgelezen met een autodiagnos diagnosetester. Helaas geen foutcodes. Daarna heb ik diverse metingen gedaan met de scope. Krukaspositisensor, nokkenassensor hall type, Druksensor raildruk deze geeft een te lage waarde aan namelijk 0,8 v tijdens starten moet ongeveer 1,5 v zijn. Voedingen en massa's gemeten alle belast goed. Dit allemaal gemeten op de ecu. Opvoerpomp in de tank werkt. Verstuiver eruit gehad en aangesloten en geken dat hij inspoot tijdens starten en doet dat niet, brandstoffilter vervangen..

Daarna omdat ik twijfel aan de raildruk, auto aan proberen te slepen geen resultaat. Daarna weer uitgelezen en nu 3 foutcodes. nm 1 v0003 hogesnelheid can comms bus (+) open

                                                       2 v0006 hogesnelheid can comms bus (-) open

                                                       3 v0009 hogesnelheid can comm bus (-) kortgesloten naar bus (+). 

iemand een idee??? Of heeft iemand een schema van de can bus??? Ik heb alleen een edc schema. Alvast bedankt voor het meedenken.

 

Vriendelijke groet sjoerd jan.

 

 

 

 

Uitgelezen met

autodiagnos

Foutcodes

v0006,v0003,v0009

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen