Vakredacteur AMT gezocht!

Voor de redactie van AMT in Zeist zijn wij op zoek naar een redacteur met kennis van óf affiniteit met autotechniek. Ook als je als technicus open staat voor een switch naar de rol als redacteur, laat dan wat van je horen! We leiden je graag op als vakredacteur! Via deze link kun je de vacature bekijken.  

Bij interesse kun je direct contact opnemen met Jasper Magis via 0615643950 of jaspermagis@vmnmedia.nl (Recruitment VMN media).

Hyundai Terracan 2.9 CRDI gooit rond slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
Terracan
Type
Terracan
Uitvoering
2.9 CRDI Luxe
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
260
Gepost: 14-09-2022 15:38
Professional

Loek98

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 09-05-2022
4 bijdragen

Goedenmiddag, ik heb een hyundai terracan diesel uit 2003 staan, deze auto is gekomen voor een lekkende injector, is lopend binnengekomen.

Na ongeveer een week staan zijn de injectors binnengekomen en zonder enige problemen gemonteerd, codes juist ingeleerd, eerste keer starten lijkt hij aan te willen springen maar slaat meteen af. Sindsdien start hij niet meer.

Wij hebben hem nog een keer aangekregen door hem met startpilot te starten tot de toerenteller een toerental aangaf en loopt dan perfect, reageert ook gewoon op het gas, geen storingslampje aan. Als je hem uitzet start hij weer niet.

De injectors worden niet aangestuurd, met de scope gemeten, heb een krukassignaal en nokkenassignaal, raildruk is ook perfect. Ik heb de startblokkering gecheckt, deze lijkt gewoon te communiceren met de sleutel en de ECM. Alles wat ik gemeten heb zegt mij dat de auto moet lopen maar hij loopt niet.

Ondanks de goede signalen en nieuwe sensors krijg ik steeds een code op de nokkenas en staat het toerental in de data strak op 20 tijdens het starten.

Mijn collegas en ik weten eerlijk gezegd geen raad meer, iemand nog idee├źn?

Gemeten

Nokkenas signaal, krukas signaal, injector aansturing, raildruksensor

Uitgelezen met

Snap-on triton d8 en Autocom CDP+

Foutcodes

(P)0340 nokkenaspositiesensor geen signaal

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.