Slaat soms bij warme motor niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Iveco
Merk
Iveco
Model
Daily
Type
C-serie 3500kg
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/7
Brandstof
Diesel
Reacties
24
Bekeken
12470
Gepost: 14-04-2014 23:03
Professional

JorritTimmer

Diagnosetechnicus
Dealer

Lid sinds: 04-06-2012
26 bijdragen

Heb hier een Iveco Daily binnen staan. Klant klaagt over slecht aanslaan als de motor warm is. Twee maand terug is de auto hier al voor binnen geweest, toen op advies van de plaatselijke Iveco bedrijfswagen dealer de distributieketting vervangen, volgens hun zat er teveel rek op en was hierdoor de timing niet exact meer. Toen zat er ook al een foutcode op de nokkenassensor (Hall sensor) en hebben die maar op hun advies vervangen. Alles weer gemonteerd, netjes op tijd en klant reed weer gewoon door. Van de week begonnen met de klachten, puur als ie warm is. Genereert de foutcode P0336, krukassensor buiten bereik. Visuele controle van de kabelboom, sensor gecontroleerd, spanning van de ketting gecontroleerd, niks vreemds aangetroffen. Bedrading belast doorgemeten met een 70 W lamp erover, draden allemaal goed. Vervolgens de scoop erop gehad en volgens mij is hier verder niks afwijkends te zien. Heb voor de zekerheid twee kanalen gemeten op de sensoren direct en ook nog twee kanalen op de motor ecu zelf. Zit er zelf aan te denken om de krukassensor zowiezo te vervangen maar vind het beeld nou niet echt gelijk sturen naar een defecte sensor. Nou kost zo'n dingetje niet zo heel veel maar een sluitende diagnose vind ik toch mooier.

Scoopbeelden wijzen voor zich, heb er eentje van de krukas alleen op sensor gemeten, eentje van krukassensor op sensor en ecu (blauw + groen, waarbij de range van groen verhoogd is anders is geen verschil te zien), en krukas en nokkenas (blauw + rood)

Toevallig iemand die ervaring met deze storing heeft in een Iveco Daily?

Gemeten

Krukassensor en nokkenassensor gecontroleerd Bedrading gecontroleerd Voedingen gemeten en scoop op sensor en ecu

Uitgelezen met

Autocom EOBD reader

Foutcodes

P0336

Downloads (3)

  • iveco-daily-holterman-stationair-1.png
  • iveco-daily-holterman-stationair-krukas-ecu---sensor.png
  • iveco-daily-holterman-stationair-krukas-en-nokkenas-hall2.png


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.