Ontsteking XK8

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Jaguar
Merk
Jaguar
Model
XK
Type
XK8
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997/6
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
7889
Gepost: 21-03-2013 17:35
Professional

HZB


Universeel

Lid sinds: 09-04-2012
39 bijdragen

Wij hebben een XK8 binnen welke niet meer wilde starten. Na diagnose bleek de ECU defect, gaf diverse vreemde signalen op de scoop en foutcodes kwamen op en verdwenen ook weer.


De ECU is voor reparatie weggeweest en er zijn diverse componenten en printbanen hersteld. De eigenaar heeft de auto met een aangesloten druppellader willen starten en vermoedelijk heeft dit een spanningspiek veroorzaakt, de lader is ook stuk.


Aangezien het niet helemaal zeker is of dit de oorzaak is willen we alle systemen controleren in de auto. De schema's hebben we en de losse sensoren lukt ook wel maar dit is de motorversie met de 2 losse ontstekingsmodules en daarvan heb ik geen specificaties gevonden.


Aangezien het onstekings circuit in de ECU beschadigd was wil ik deze dingen wel even checken voordat de ECU teruggaat. De modules zijn nogal duur dus preventief vervangen is niet te doen.


Iemand hiervan informatie beschikbaar?
 

Gemeten

Boordspanning, is in orde

Uitgelezen met

Launch Diagun

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.