P0101 + spanningdip koudstart

Jaguar
Merk / model / type
Jaguar XK XK8
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Elektronica
Foutcodes
Motor

Aantal reacties: 8
Aantal maal bekeken: 184

Gepost: 22-08-2019 11:35
Professional

florian

Lid sinds: 31-08-2011
29 bijdragen

Beste leden

We hebben een klant met een jaguar XK 3.5 V8 motorcode 4G. 5 maand geleden is hij geweest omdat het motorlampje brand. Daarin was de foutcode P0101 weergegeven. Ik heb op de LMM gemeten volgens de diagnose van haynes pro. Alle spanning en kabelverbindingen leken ok. Ik heb eens gekeken of er nergens een lek was in de inlaat ( visueel, heb geen rookmachine om dit te testen). LMM (origineel jaguar) vervangen testrit gaan doen probleem opgelost. Nu Klant is terug voor onderhoud en verteld mij dat het lampje terug is sinds kort. Uitgelezen en terug dezelfde foutcode. Terug gemeten volgens de handleiding van haynes pro en terug ok. Bij live uitlezen lijken de waarden van de LMM normaal te zijn. Luchtfilter is 15000 km geleden vervangen door origineel jaguar.

Wat kan de oorzaak zijn nog van deze code ? In het schema worden 2 LMM weergegeven maar ik vind maar 1 van thv luchtfilter. 

2de probleem dat de wagen heeft. Tijdens een koudstart dimt de verlichting elke 3 seconde een halve seconde. Tijdens het gebeuren daalt de spanning van 14.4 even naar 12.5V. Bij stroommeting met amperetang zie ik dat de stroom stijgt van 14A naar 47A tjdens de spanningsval. Na even draaien, 2 minuutjes is het weg en is alles normaal.. 

Iemand idee wat de grote stroomvebruiker is bij deze auto of mogelijk is.  

Alvast bedankt 

Gemeten

LMM Met diagnose haynes pro

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

P0101

Downloads (1)

  • lmm-jaguar.png


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.