rempedaal voelt soms net alsof ABS werkt

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Jeep
Merk / model / type
Jeep Patriot Patriot
Bouwjaar
2008/6
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Remmen

Aantal reacties: 27
Aantal maal bekeken: 542

Gepost: 25-05-2018 11:40
Professional

wkhoek

Lid sinds: 20-09-2015
125 bijdragen

Hallo,
Bij deze wagen is het tijdens het remmen soms net alsof de abs werkt. Het pedaal trilt en je hoort de pomp lopen. Als je dan de wielsnelheden met het diagnose apparaat bekijkt, zie je dat de snelheid van 1 of meerdere sensoren dan weg valt en er verschijnt de tekst bij 1 of meerdere sensoren "niet ondersteund".

De sensoren die nog wel een snelheid aangeven, bevriezen op de snelheid waarop het verschijnsel zich voordoet.

Foutcodes uitgelezen: C2100 lage batterij spanning /U140E niet plausibele configuratie ontvangen voertuigdata / C2202 VIN past niet bij elkaar. 

Deze fouten wouden niet gewist, maar na een aantal proefritten waren ze wel opeens weg. (klacht nog steeds aanwezig). 

De pomp hoor je soms ook tijdens het rijden even draaien (zonder te remmen) .

Als de wagen tijdens het remmen aangeeft bij de snelheidsensoren "niet ondersteund" dan blijft dat net zo lang staan als dat je het rempedaal ingedrukt houd (dus ook als je stil staat nog.) Dit lukt me echter alleen onderweg en niet in de werkplaats waar ik evt zou kunnen meten.

Waar zou dit euvel door kunnen ontstaan? of zou dan toch de ABS groep inwendig een defect hebben?

Auto is 4wd en ook uitgerust met ESP/BAS

Ter aanvulling, op een gegeven moment was het geheugen dus schoon. Later was er dan weer opeens storing C1043 geluidsrad links achter+ C121A stuurhoeksensor niet geinitialiseerd. Ook deze storingen kon ik niet wissen en waren vervolgens later toch weer weg. Nu heb ik de zekeringen eruit gehad en zit U140E niet plausibele configuratie ontvangen voeruigdata + C2202 vin past niet bij elkaar erin. Deze kunnen wederom niet gewist, maar zullen waarschijnlijk ook vanzelf weer verdwijnen.

 

Gemeten

snelheidssignalen, bedrading visueel geinspecteerd, connector op abs module geinspecteerd, zekeringkast motorruimte geinspecteerd

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

C2100 lage batterij spanning /U140E niet plausibele configuratie ontvangen voertuigdata / C2202 VIN past niet bij elkaar. 

Bijgewerkt door wkhoek op 25-05-2018 12:09
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.