Kia Carnival slaat niet aan, immobilizer probleem

Kia
Merk / model / type
Kia Carnival Carnival II
Bouwjaar
2006/2
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Brandstof(systeem)
Elektronica
Foutcodes
Motor
Starten / niet aanslaan

Aantal reacties: 5
Aantal maal bekeken: 212

Gepost: 17-07-2019 09:51
Professional

Manick

Eerste Monteur
Universeel

Lid sinds: 08-05-2011
87 bijdragen

Beste Mede monteurs.

 

Deze auto is bij ons gebracht na een trip Frankrijk heen en terug. Al daar in Frankrijk is de auto er mee gestopt en heeft een lokale garagist daar de Dynamo vervangen en kon zo zijn weg weer vervolgen. Terug in NL wilde de auto sporadish niet meer aanslaan. Gaat wel als een tierelier rond maar pakt niet op. Ik heb daarna de Kia uitgelezen en kwam de volgende codes tegen.

 

P1611 Sleuteltransponder

P1613 Communicatie storing met Immo

P1640 Hoofdrelais

 

Ik heb daarna de reserve sleutel opgevraagd maar helaas wilde de auto daarop niet reageren en aanslaan. Via de Kia dealer sleutelcode opgevraagd en kon ik 1 van 2 sleutels opnieuw inleren maar helaas zonder resultaat. Na wat meet werk heb ik de Immo control unit bij het stuur vervangen. Sleutel 1 van de 2 ingeleerd maar helaas nog steeds niet aanslaan.

 

Heel sporadish wil hij ineens aanslaan. Je kan gewoon rijden en doen wat je moet doen. Maar 1x uit zetten en hij valt weer in storing. Met de sleutel die ingeleerd is gaan op contact Motorlamp branden maar IMMO en gloeispiraal niet. Met de sleutel die niet-ingeleerd is, Motorlamp, IMMO en gloeispiraal lichten op, Ook van een Hyundai Getz even de antenne ring overgezet maar dat mocht ook niet baten

 

Ik kan met mijn Texa kast heel beperkt uitlezen bij Kia/Hyundai. Motor ecu kan ik wel inkomen maar Starblokkering niet, wel via een omweg van een Picanto 2004 maar is ook niet helemaal zuiver.

 

Verder ben ik tot de conclusie gekomen dat dus de ECU niet vrij wordt gegeven. Heb namelijk geen voeding op me krukas sensor enz. dus ja niet aanslaan logisch natuurlijk.

 

Mijn lokale Kia dealer wil mij niet helpen aan een schema om de boel uit te pluizen, dus mogelijk heeft 1 van jullie een schema van de ECU en IMMO. Verdere tips and tricks zijn welkom

Gemeten

zekeringen gecontroleerd. Voeding sensoren gecontroleerd geen aanwezig. Accu getest. Stekkers ECU en IMMO gecontroleerd. Dynamo los gegooid geen effect

Uitgelezen met

Texa & Delphi

Foutcodes

P1611 P1613 P1640

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.