Stuurbekrachtiging valt af en toe weg

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Kia
Merk
Kia
Model
Sorento
Type
Sorento
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
11202
Gepost: 30-01-2008 22:12
Professional

masimo

Lid sinds: 30-01-2008
8 bijdragen

De stuurbekrachtiging van mijn Sorento (EX Custom = LX met EX extraatjes) valt af en toe weg.
Dit gebeurd af en toe na het verlaten van de autoweg in lange bochten. Hij blijft dan een poosje zwaar sturen en dan plotseling stuurt ie weer licht. Vreemde gewaarwording als je met deze kolos de autoweg afkomt en de bocht om moet.

De dealer kon het probleem niet en heeft de auto drie dagen lang uitgeprobeerd. Zoals gewoonlijk trad het probleem dan net niet op. Hij heeft toch het volgende gedaan: Controle op lekkages (geen gevonden), vloeistof vervangen (niet geholpen) en recentelijk de stuurbekrachtigingspomp vervangen (hielp echter ook niet).

Volgens de info die ik op met name Duitse websites vind wordt dit veroorzaakt door een defecte snelheidssensor (+bekabeling/adapter). Bij KIA is dit een bekend probleem en vermeld als KTI 46/04 (in Duitsland).
Ik heb de dealer hier al meermalen op gewezen, maar volgens hem heeft mijn Sorento een volledig hydraulisch geregelde stuurbekrachtiging en de snelheidsafhankelijke werking wordt niet electronisch geregeld. Ik heb daarover zo mijn twijfels.

Iemand die het probleem en eventueel een oplossing kent?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.