Achteruitrij signaal komt niet door

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Kia
Merk
Kia
Model
Sportage
Type
Sportage
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
595
Gepost: 21-09-2020 09:18
Professional

HZB


Universeel

Lid sinds: 09-04-2012
39 bijdragen

Bij deze Sportage werken de achteruitrijlichten niet en ook de camera schakelt niet in. Het is wat lastig te zien maar de electrochrome spiegel reageert volgens mij ook niet.

De schakelaar is in orde, de massa aan de schakelaar ook. 

Ik weet inmiddels dat het signaal van de schakelaar naar de I/P box gaat bij de stuurkolom en dat deze het signaal verder afwerkt. De signaaldraad vanaf de schakelaar loopt echter via de zekeringkast in de motorruimte en is dan visueel niet meer te volgen. De voeding van dit deel in de I/P box zou komen van de multifuse in de motorruimte en deze is ook heel. Zo op het zicht zijn er geen draadbundels beschadigd en verder heeft de auto geen storingen.

Heeft er iemand een bedradingschema van dit deel?

Gemeten

Op de schakeldraad meet ik ongeschakeld ongeveer 11,5V. Massa is in orde, zekeringen naar I/P box ook. Geen spanning op de lichten, massa is wel in orde.

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.